Sosyal Medya Hesaplarınızı Kalıcı Olarak Nasıl Silebilirsiniz ?

social media

Bir çok kişi eskiden kullandığı sosyal medya hesaplarından kurtulmak ve yenisini açmak istiyor bazen eskiden paylaştığı bir gönderi yüzünden bazen de farklı sebeplerden hesaplarını silmek istiyor çoğu kişi bu konu hakkında müzdarip.

Sosyal medya hesaplarınızı 5 dakikalık kısa bir işlemle kalıcı bir şekilde silebilirsiniz.

Facebook Hesabımızı Kalıcı Olarak Nasıl Silebiliriz?

facebook

İlk öncelikle facebook.com adresinden hesabımıza giriş yapıyoruz ve hesabımızı açık durumda tutuyoruz ondan sonra buraya tıklayarak hesap silme sayfasına gidiyoruz.
Hesap silme sayfasına geldikten sonra bize tekrar şifremizi soracak güvenlik açısından şifremizi yazdıktan sonra “Devam” butonuna basıyoruz.
Ondan sonra karşımıza 3 seçenek geliyor bunlardan hiçbirini seçmeyerek en altta bulunan “Hesabı sil” seçeneğine tıklıyoruz ardından tekrar şifre soruyor ve şifreyi yazarak hesabımızı kalıcı olarak siliyoruz.

Instagram Hesabımızı Kalıcı Olarak Nasıl Silebiliriz?

instagram

İlk öncelikle instagram.com sayfasın’dan hesabımıza giriş yapıyoruz ve hesabımızı açık konumunda tutuyoruz. Ondan sonra buraya tıklayarak hesap silme sayfasına gidiyoruz. Hesabınızı neden siliyorsunuz diye bir soru soruyor ordan “Başka bir şey” seçeneğine tıklıyoruz ve bize şifremizi soruyor şifremiz yazdıktan sonra altta bulunan kırmızı ile yazılmış “Hesabımı kalıcı olarak sil” seçeneğine tıklayarak hesabımızı kalıcı olarak siliyoruz.

Twitter Hesabımızı Kalıcı Olarak Nasıl Silebiliriz?

twitter

Öncelikle twitter.com adresinden hesabımıza giriş yaparak hesabımızda aktif bulunuyoruz. Ondan sonra buraya tıklayarak twitter hesap silme sayfasına gidiyoruz bize yeniden etkinleştirme süresi vb. gibi sorular soruyor bunları işaretlemeyerek en altta bulunan kırmızı ile yazılmış “Devre Dışı” bırak butonuna tıklıyoruz ve hesabımızı kalıcı olarak siliyoruz.

Bilgilendirme

Sosyal medya hesaplarınızı bu sayfalardan rahatça ve zorlanmadan silebilirsiniz bir başka seçenekte sonra kullanmak için dondurabilirsiniz fakat dondurduğunuz hesaplara 30 gün içinde tekrardan giriş yaparak aktif etmez iseniz otomatik olarak hesaplarınıız silinecektir. Unutmayın kalıcı olarak silinen hesaplar asla geri getirilemez eğer bazı verilerinizin sizde kalmasını istiyorsanız hesap ayarlarına gelerek “verilerimi indir” talebinde bulunabilirsiniz verileriniz aldıktan sonra hesaplarınızı silebilirsiniz size kalmış bir seçenek. Yeni gelen sosyal medya yasası ile de internet kendinizi komple sildirebilme hakkına sahipsiniz. Daha fazla böle konuları okumak ve bilgilenmek için takipte kalınız.